Epilare
Epilare cu zahar

Ce e de facut cu firele crescute sub piele?

Firele de par crescute sub piele sunt o problema des intalnita in randul femeilor in ziua de azi. Nu numai ca sunt neplacute la vedere, acestea pot fi dureroase si chiar pot sta la baza unor infectii serioase. Iti oferim cateva informatii despre cum apar, cum le poti preveni si interveni in cazul in care problema persista.

Firele de par de pe corpul nostru cresc in cadrul unui folicul, in care se inradacineaza, facandu-si loc spre suprafata pielii. In momentul in care foliculul este acoperit cu piele, firul de par va continua sa creasca sub stratul de epiderma. Acesta are aspectul unui punct negru si umflat, uneori dureros, care se poate inflama si irita foarte usor, dand nastere chiar si la infectii, daca nu este tratat corespunzator. Firele de par crescute sub piele pot aparea pe toate zonele corpului. Cele mai afectate persoane sunt cele care au pielea uscata sau este predispusa la foliculita genetic cei care au o textura mai aspra si mai ondulata a firului de par. Medicii dermatologi avertizeaza ca epilatul cu lama sa epilatorul inrautateste problema.

Cum pot fi prevenite firele de par crescute sub piele?

Îngrijirea pielii. Specialistii recomanda emolierea sihidratarea frecventa zonei foarte bine de pe care vrem sa indepartam firele nedorite, sa folosim un gel, o crema sau un lapte de corp destinat acestei activitati cosmetice. Astfel, pielea va fi mai elastica si va permite o mai buna iesire si indepartate a firului din folicul. Foarte important este sa nu expunem pielea la infectii.

Metoda de epilare pe care o alegem. Folosind lame de ras noi  punem presiune prea mare pe zona pe care actionam. Epilatu cu ceara nu este nici el recomandat pentru ca poate traumatiza pielea, facand-o mai vulnerabila. Puteti opta insa pentru epilatul cu zahar este blind deoarece nu are aderenta asupra pielii ci doar asupra celulelor moarte. Acesta din urma este la momentul actual cea mai igienica si naturala metoda, pasta de zahar fiind compusa doar din zahar, apa si lamaie. Avand o concentatie mare de zahar, bacteriile nu se pot dezvolta in ambalaj, iar pasta odata aplicata nu va fi refolosita. Se recomanda folosirea unei lotiuni pentru calmarea pielii.

Ce facem cu firele de par deja crescute sub piele?

Exfolierea pielii. Ingrijim pielea cu un gomaj, scrub sau peeling corporal lejer pentru a nu traumatiza pielea.  Scopul este de a îndepărta celulele moarte. Se efectueaza o data pe saptamana, la baia de aburi.

Iti recomandam un gomaj cu miere si sare, este folosit pentru ca exfolia bine pielea, la rindul sau mierea hidrateaza si sare are un efect antibacterian, in urma procedurei lasand pielea moale. Daca firul de par este aproape de suprafata pielii, o exfoliere constanta ajuta la eliberarea acestuia.

Nu este in niciun caz recomandat sa intepam pielea cu un ac sau alte instrumente ascutite, pentru ca putem traumatiza pielea sau cauza infectii nedorite.

Daca totusi problema persista, este bine sa ne adresam unui medic dermatolog sau sa apelam la ajutorul cosmeticienelor care vor folosi instrumeste profesionale pentru a va scapa de ele.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*