Ai ochii rotunzi, migdalati, coborati, cu o forma descendenta sau cu pleoapa mobila aproape nesesizabila?

Rezolva dilema folosindu-te de indiciile urmatoare pentru a identifica forma ochilor tai. Apoi poti încerca diferite stiluri de make-up pentru alege machiajul potrivit formei ochilor.

Ochi mari si rotunzi

Aceasta forma a ochilor este cel mai usor de identificat. În cazul în care partea alba a ochiului este vizibila în jurul irisului atunci când te uiti direct în oglinda, ai ochi rotunzi. Ochii rotunzi sunt mai largi pe verticala, astfel încat machiajul ar trebui sa vizeze alungirea lor pe orizontala. Culorile, luminoase la interior si întunecate spre coltul ochiului te vor ajuta sa realizezi acest lucru.

Ochi migdalati

În cazul în care zona alba a ochilor tai nu este vizibila an dreptul pleoapelor superioare si inferioare, înseamna ca ai ochii în forma de migdale. Scopul în acest caz este sa creezi un make-up intens. Poti realiza acest lucru prin utilizarea unor nuante mai închise la baza pleoapei superioare si apoi sa continui cu nuante mate pâna la arcade.

Ochi oblici

Traseaza o linie dreapta imaginara dreapta, fix pe centrul ochiului, dinspre interior spre exterior. Daca coltul exterior al ochiului este mai sus de aceasta linie, ai ochi oblici. Poti echilibra forma cu ajutorul unei nuante deschise, pana la arcada. Foloseste o nuanta anchisa, sidefata, pe pleopa si pe linia genelor superioare si de pe pleoapa inferioara, facand o codita spre exterior, în sus, pentru a profita la maxim de forma ochilor tai.

Ochi cu forma descendenta

Daca coltul exterior al ochiului este sub linia centrala imaginara care trece prin ochi, ai ochi  cu forma descendenta. Deoarece margine exterioara este cazuta, ai nevoie de un creion pentru a da putina viata make-up-ului. Foloseste o nuanta mai anchisa doar pe marginea exterioara a pleoapei si extinde putin codita spre exterior.

Hooded eyes

Hooded eyes sunt ochii cu pleoapa mobila aproape invizibila. Daca pleoapa superioara nu este vizibila atunci cand ochii sunt deschisi,ai nevoie de un make-up special, fiindca culoarea aplicata pe pleoapa va fi insesizabila. Trucul este de a crea un plus de profunzime si de a evita culorile sidefate. Eyeliner-ul ar trebui sa fie subtire si clar.