Tratamente faciale

Un ten stralucitor, fara probleme.

Ingredientul minune pentru un ten stralucitor, fara probleme. Astazi am sa-ti vorbesc despre un ingredient minune, pe care l-am descoperit acum cativa ani: ARGILA.

 Argila are un continut bogat in minerale avand un efect miraculous asupra tenului, ajuta la regenerarea tesutului incetinind procesul de imbatranire. Hraneste in profunzime pielea si are proprietati antiseptice.

 Argila este folosita atat in industria cosmetica cat si in medicina pentru tulburari ale sistemului digestiv (asa am facut eu cunostinta cu ea, de fapt), pentru detoxifiere, in regimuri cu scopul de a regla greutatea si in multe alte afectiuni, dar pentru a putea fi utilizata in aceste scopuri, argila trebuie sa indeplineasca anumite conditii.

 In cosmetica insa, datorita aplicatiilor la nivelul pielii, se va testa continutul argilei in minerale utile: magneziu, siliciu, zinc. In functie de continutul in minerale argila poate avea culori multiple:albastra, rosie, verde , alba si gri.

  De exemplu oxizii de fier confera argilei culoarea rosie, argintul culoarea albastra. Calciu si oxizii de aluminiu confera culoarea alba si gri.

 Argila rosie. Argila rosie cunoscuta si sub numele de bentonita se poate folosi ca suport in mastile pentru fata si decolteu . Aceasta exfoliaza cu usurinta pielea si are un puternic efect antirid prin remineralizarea tegumentului si ajuta la regenerarea tesutului incetinind procesul de inbatranire.

 Argila cosmetica. Argila cosmetica o gasim in magazinele naturiste sub diverse forme de prezentare. Ea este recomandata in special tenului gras, acneic dar si altor tipuri de tenuri.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*