mit sau adevar. despre exfoliere
Epilare cu zahar

Despre exfolierea corpului. Mit sau adevar.

Despre exfolierea corpului mai multe ori auzim părerea unor specialisti despre pericole. Se presupune că ele pot provoca leziuni la nivelul pielii și este necesar să le excludeti din îngrijirea personala la domiciliu pentru a le evita. În acest post vom încerca să găsim adevărul!

Ce este defapt?

De fapt, compozitia exfolianta ce contine particule mici abrazive, in urma caruia se hidrateaza pielea inlaturind celulele moarte, acestea le gasim sub forma de cremă, gel sau ulei. Aceste particule rostogolindu-se pe suprafața pielii, indeparteaza celulele keratinizate. Este efectul mecanic nociv pentru piele? Nu! Funcția principală a pielii este una protectoare, în viața de zi cu zi nici măcar nu o observăm. Exfolierea diferă pur și simplu printr-o acțiune mai directă.

În ce cazuri traumam pielea?

Dacă particulele nu sunt foarte abrazive. Astfel de particule se găsesc de obicei în exfolianti din produse ne profesionale sau facute la domiciuliu de catre client in sine. Ei pot într-adevăr  zgârie pilea și astfel predispune pilea la deteriorarea acestea. Dacă exfolierea nu este executata corect. Este important să aplicați produsul numai pe pielea umedă (pentru o alunecare mai bună) în mișcări circulare blinde, cu o frecvența de nu mai mult 2 ori pe săptămână! Utilizarea prea frecventă a peelingurilor coporale (ca și în caz de peeling chimic și cu enzime) poate provoca hiperkeratoza ca reacție protectoare a pielii. În plus, orice efect mecanic (nu numai peelingurile, dar și îmbrăcămintea strânsă) trebuie evitate în prezența elementelor inflamatorii.

Plusurile exfolierilor mecanice, în comparație cu alte tipuri de peeling chimici:

✔ Exfolierea mecanica nu provoaca alergii sau alte reactii ale pielii, ✔ Acestea nu necesită protecție după radiații UV după aplicarea lor.


Astfel, cu o utilizare adecvată, exfolierea corporala va fi absolut sigura. Vă recomandăm să nu cedați credinței în mituri și să încercați să combinați îngrijirea corporală cu exfolianti și peelinguri profesionale pentru o ingrijire mai buna pentru pielea ta! Deasemenea la exfolierea corpului ajuta si epilarea cu zahar. Care o gasiti in salonul nostru!

Suntem pentru o abordare corecta a produselor cosmetice si ingrijirea clientilor la domiciliu! ?

 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*