mit sau adevar. despre exfoliere
Epilare cu ceara Epilare cu zahar Tratamente corporale

Exfolierea corpului. Mit sau adevar.

Exfolierea corpului mai multe ori auzim părerea unor specialiști despre pericole. Se presupune că ele pot provoca leziuni la nivelul pielii și este necesar să le excludeți din îngrijirea personală la domiciliu pentru a le evita. În acest articol vom încerca să găsim răspundem la întrebări!

Ce este defapt exfolierea?

De fapt, compozitia exfoliantă conține particule mici abrazive, în urma careia se hidratează pielea înlaturînd celulele moarte, acestea le găsim sub formă de cremă, gel sau ulei. Aceste particule rostogolindu-se pe suprafața pielii, indepartează celulele keratinizate. Este efectul mecanic nociv pentru piele? Nu! Funcția principală a pielii este una protectoare, în viața de zi cu zi nici măcar nu o observăm. Exfolierea diferă pur și simplu printr-o acțiune mai directă.

În ce cazuri traumăm pielea?

Dacă particulele nu sunt foarte abrazive. Astfel de particule se găsesc de obicei în exfolianti din produse ne profesionale sau făcute la domiciuliu de către client în sine. Ele zgîrie pilea și astfel predispune pilea la deteriorarea acestea, dacă exfolierea nu este executată corect. Este important să aplicați produsul numai pe pielea umedă (pentru o alunecare mai bună) în mișcări circulare blînde, cu o frecvență de nu mai mult 2 ori pe săptămână!

Utilizarea prea frecventă poate provoca hiperkeratoză ca reacție protectoare a pielii. În plus, orice efect mecanic trebuie evitate în prezența elementelor inflamatorii.

Avantajele exfolianților mecanici, în comparație cu alte tipuri de exfolianți chimici:

✔ Exfolierea mecanică nu provoacă alergii sau alte reacții ale pielii

✔ Acestea nu necesită protecție după radiații UV după aplicarea lor.

_____________________________________________________________________________________________________

Astfel, dacă respectați recomandările noastre pielea ta va fi în siguranță.

Suntem pentru o informare corectă, avem grija nu numai de tine dar și de pielea ta!

Cu drag SUGAR Studio!

?

 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*