Electroliza Epilare cu ceara Epilare cu zahar Epilare definitiva prin Laser Dioda

De ce nu avem pielea netedă după epilarea cu zahăr sau ceară? Fazele de creștere ale firelor de păr.

Epilarea este unul dintre ritualurile beauty la care femeile apelează în mod frecvent, cu scopul de a obține o piele netedă și catifelată. Din nefericire, nu de fiecare dată pielea rămâne fină prea mult timp dacă nu apelezi la alte trucuri. Dai vina pe esteticiana ta că nu a efectuat procedura corespunzător, crezând că a rupt firele sau alocuri a ignorat o fășie. Dar iată ce trebuie să știi dacă vrei să te bucuri de o perioadă mai lungă de timp de o piele netedă!

De ce nu avem pielea netedă după epilarea cu zahăr sau ceară?🌵
⠀⠀
Ei bine, în primul rând, lungimea părului înainte de prima procedură trebuie să fie de cel puțin 3 mm👌. Doar atunci procedura va merge repede, eficient și, cel mai important, mai puțin dureros!
În cazul în care firele de păr sunt prea scurte, atunci nici epilarea cu ceara, nici epilarea cu zahăr nu le pot face față, din cauza cărora procedura va trebui repetată după o săptămână. 🤷♀️
⠀⠀
Și al doilea motiv este creșterea neuniformă a părului într-o zonă, există adesea fire de păr de lungimi diferite. După îndepărtarea părului în stadiul creșterii active (anagen) din acest folicul, un nou păr nu va începe să crească imediat, ci după 3-4 luni.
⠀⠀
Chiar și după necesarul de 3-5 săptămâni de creștere a părului, înainte de procedură, cu fire vizibile de 5-6 mm, aproximativ 30% din fire rămân în continuare sub piele. Vor fi primii care vor apărea pe suprafața pielii după procedură, creând impresia de peri.

Există trei etape de creștere a firului de păr:

Anagena – perioada de dezvoltare rapida având durata de 1 săptămâna, în care are loc creșterea firului de par,

Catagena – este perioada cu activitate mai putin accelerata, fiind în același timp și începutul perioadei de repaus, în care firele de par se opresc din creștere și în care se petrece degradarea și pierderea lor.

Telogen – părul este deja deconectat și pur și simplu este în piele, gata să cadă în orice moment, în aceleași timp un fir nou a apărut deja și este pregătit să iasă 🌿

Spre exemplu, în zona inghinală, între 20-30% din fire se află în stadiul anagen, 70% sunt în telogen, iar durata unei faze telogen în cadrul ciclului pilos este de 3 luni.

Să ghicim când tot parul din anagen este complet este ireal. În diferite părți ale corpului, părul crește în diferite faze și chiar într-o singură zonă poate fi la fel. Prin urmare, ceva va ieși mai devreme, ceva mai târziu, trebuie doar acceptat.

„Dar dacă frecventăm regulat ședințele părul va crește în continuare mult mai încet după epilarea cu zahăr sau ceară, decât după un aparat de ras și poți merge în siguranță la procedură nu mai mult de o dată pe lună”.

______________________________________________________________________________________________________

Astfel, dacă respectați recomandările noastre pielea ta va fi în siguranță.

Suntem pentru o informare corectă, avem grijă nu numai de tine dar și de pielea ta!

Cu drag SUGAR Studio!

?

Comments are closed.