Curatarea cu ultrasunete
Curatarea cu ultrasunete este una dintre cele mai utilizare proceduri utilizate in cosmetologie, datorita efectelor sale benefice demonstrate. Dupa o sedinta de curatare cu ultrasunete, pielea isi recapata prospetimea si vitalitatea, devine mai moale, neteda, catifelata si are o culoare mai uniforma. Datorita micromasajului, circulatia singelui la nivelul fetei este imbunatatita si, astfel, este redus aspectul pufos al chipului.
De asemenea, produsele utilizate in timpul procesului curata in profunzime tenul, iar vibratiile cu ultrasunete declanseaza regenerarea celulelor si reduc ridurile fine si de expresie, modelind armonios ovalul fetei.
Persoanele cu tenul gras, cu tendinta acneica vor constata ca pielea este mai mata, mai putin lucioasa, mai putin predispusa eruptiilor. Datorita efectelor antibacteriene si exfoliante, sunt eliminate celulele moarte de la suprafata pielii, iritatiile si petele lasate de acnee sunt ameliorate, iar porii sunt vizibil micsorati.
Puterea ultrasunetelor este reglata astfel incit sa nu afecteze celulele sanatoase ale pielii, dar vibratiile sunt suficient de puternice pentru a indeparta celulele moarte de stratul cornos, favorizând astfel o curatare in profunzime si de durata.
Mecanism de actiune
Curatarea cu ultrasunete presupune parcurgerea mai multor etape de pregatire a pielii pentru curatarea profunda si aplicarea produselor cosmetice si terapeutice speciale prin micromasaj, fiecare având o importanta deosebita in obtinerea rezultatului dorit. Procedura este complet nedureroasa, confortabila si poate fi efectuata pe orice tip de piele, inclusiv pe pielea foarte sensibila sau cu simptome de cuperoza.
Iata care sunt pasii de urmat in ceea ce priveste curatarea cu ultrasunete:
- Pasul 1 – demachierea se face cu un gel spumant matifiant, cu efect antiiritant, antiinflamator, antibacterian si antiseptic. Acesta are rolul de a indeparta machiajul, celulele moarte de piele si iritatiile, lasând pielea curata si fina.
- Pasul 2 – tonifierea se face cu o lotiune ce reduce aspectul porilor dilatati si regleaza secretia de sebum, dar si pH-ul pielii.
- Pasul 3 – deschiderea porilor se face cu ajutorul unei masti-gel special concepute pentru curatarea in profunzime a pielii. Gelul are in compozitie acizi AHA din fructe, care ajuta la deschiderea porilor.
- Pasul 4 – peelingul ultrasonor are rolul de a exfolia delicat tenul si de a indeparta celulele moarte ale pielii. Procedeul este noninvaziv si noniritant.
- Pasul 5 – aplicarea mastii de fata pe baza de uleiuri si plante (salvie, menta, rozmarin, eucalipt etc.), cu proprietati antibacteriene, antifungice si antiinflamtorii. Aceasta masca are rolul de a curata in profunzime pielea, de a controla secretia de sebum si de a elimina si preveni bacteriile care favorizeaza aparitia acneei.
- Pasul 6 – aplicarea cremei in jurul ochilor, care are rolul de a reduce edemele (umflaturile) si de a hidrata tesuturile sensibile din aceasta zona, prevenind astfel aparitia ridurilor si protejând integritatea fibrelor de colagen.
- Pasul 7 – aplicarea serului facial antiimbatrinire – acesta corecteaza micile riduri de expresie si modeleaza ovalul fetei, datorita efectelor sale astringente si antiinflamatorii.
- Pasul 8 – aplicarea cremei de fata fara ulei – este o etapa esentiala, deoarece vizeaza tratarea problemelor tenului, precum acneea, comedoanele, punctele negre sau cicatricile postacneice. De asemenea, o astfel de crema detine factor de protectie solara si proprietati antibacterine si antiinflamatorii, eliminând roseata si iritatiile pielii.
Pentru mai multe informatii despre tratamente faciale consulta blog-ul nostru
*Rezultatele pot varia in functie de organismul fiecaruia.