De ce nu avem pielea neteda dupa epilarea cu zahar?
Epilarea este unul dintre ritualurile de frumusete la care femeile apeleaza in mod constant, cu scopul de a obtine o piele neteda si catifelata. Din nefericire, pielea nu ramane fina pentru prea mult timp daca nu apelezi la alte trucuri. Dai vina pe esteticiana ta ca nu a efectuat procedura corespunzator, crezand ca a rupt firele pe alocuri sau ca a ignorat unele zone.
In acest articol vom incerca sa clarificam aceste mituri si sa iti oferim informatiile de care ai nevoie pentru a te bucura de o piele neteda pentru mai mult timp.
In primul rand, lungimea parului inainte de prima procedura trebuie sa fie de cel putin 3mm. Doar atunci epilarea va fi rapida eficienta si, cel mai important, mai putin dureroasa. In cazul in care firele de par sunt prea scurte, atunci nici epilarea cu ceara nici cea cu zahar nu pot face fata, motiv pentru care procedura va trebui repetata in decurs de o saptamana.
In al doilea rand, cresterea parului depinde de zona, acesta neavand un ritm uniform de crestere pe intreaga suprafata a corpului.
Dupa indepartarea parului in stadiul cresterii active (anagen) din folicul, un nou fir de par va incepe sa creasca abia dupa 3-4 luni.
Desi epilarea cu zahar este o procedura foarte eficienta, chiar si dupa necesarul de 3-5 saptamani de crestere a parului si cu fire de o lungime de aproximativ 5-6 mm inainte de efectuarea procedurii, aproximativ 30% din firele de par de pe corp raman in continuare sub piele, acestea fiind primele care vor aparea pe suprafata pielii dupa procedura.
Care sunt etapele cresterii firului de par?
Cresterea parului se desfasoara in trei etape:
Prima perioada se numeste anagena, si este cea in care are loc dezvoltarea rapida a parului, avand o durata de aproximativ o saptamana.
A doua perioada se numeste catagena si este o perioada de activitate mai putin accelerata, aceasta coincizand cu inceputul perioadei de repaus, perioada in care firele de par se opresc din crestere si incep sa se degradeze si sa se piarda.
Ce-a de-a treia si ultima etapa este cea de telogen in care parul este deja deconectat si iese din piele, fiind gata sa cada in orice moment. Caderea unui fir de par coincide cu cresterea unuia nou care e pregatit sa iasa la suprafata.
In zona inghinala, 20-30% din firele de par se afla in anagen, 70% sunt in telogen, iar durata unei faze telogen in cadrul ciclului pilos este de trei luni.
Din pacate nu exista vreo posibilitatea de a afla cand tot patul din anagen este complet crescut pe intreaga suprafata a corpului. Parul se afla in diverse faze de crestere in diverse zone, ceea ce inseamna ca in unele zone va fi vizibil mai devreme iar in alte zone mai tarziu.
Acest inconvenient poate fi depasit in urma efectuarii procedurii de epilare in mod frecvent, pana cand cresterea parului se va incetini. Echipa noastra iti sugereaza sa efectuezi cu incredere aceasta procedura la un salon specializat, nu mai mult de o data pe luna.
______________________________________________________________________________________________________
Respectand recomandarile noastre, pielea ta va fi in siguranta.
Sustinem o informare corecta, avand grija nu numai de tine, dar si de pielea ta.
Cu drag echipa Beauty Sugar