Epilarea cu zahar
Epilarea cu zahar este procedura este una simpla. Cine nu isi doreste o piele fina, fara fire de par? Noroc ca sunt atâtea metode acum care indeparteaza parul nedorit. De la epilarea cu ceara, cea cu laser sau lumina intens pulsata pâna la creme depilatoare, epilatorul electric sau clasica lama de ras. Insa fiecare procedura are plusuri si minusuri, de la confort, cât timp ramâne pielea asa de fina, pâna la pret. Efecte secundare sau gradul de agresivitate asupra pielii. Urmând curentul natural, pe piata epilarii a aparut si o metoda total noninvaziva, naturala, care se preteaza si cu problem dermatologice. Despre beneficiile acestui tip de epilare am stat de vorba cu Vita Costenciuc, specialist in tratamente corporale si epilare. Iata câteva motive pentru care ar trebui, macar, sa incerci aceasta metoda.
Cosmeticiana isi va pune manusile de unica folosinta, va degresa pielea cu o lotiune, iar pe unele zone va aplica chiar si pudra. Apoi, se va utiliza o minge din pasta de zahar pentru a indeparta firele de par. “Este important sa se stie ca pasta de zahar este de unica folosinta, deci va fi folosita doar o data. Parul nedorit de pe corp este smuls in directia cresterii lui, ceea ce inseamna ca firul de par nu se rupe si se diminueaza simtitor durerea”, spune Vita Costenciuc. La final, specialistul se va asigura ca nu au ramas fire de par nedorite pe corp si va aplica o lotiune hidratanta si calmanta.
Este indicata persoanelor cu afectiuni dermatologice
Se realizeaza cu o pasta de zahar 100% organica si hipoalergenic. “Aceasta pasta este un produs 100% natural, contine zahar, apa si suc de lamâie, fiind recomandata in cazul pielii sensibile”, spune Vita Costenciuc. Ea considera ca este singurul produs permis in cazul persoanelor ce sufera de dermatite, psoriazis, cât si celor care sufera de varice. “ Pasta de zahar se aplica, spre deosebire de ceara, la temperatura corpului si, astfel, nu reprezinta niciun pericol pentru pielea ce prezinta aceste afectiuni”, m-a lamurit Vita. Deoarece pasta de zahar este hidrosolubila, nu adera la celulele vii, deoarece este hidrosolubila. Astfel, nu apare situatia lezarii pielii ca in cazul epilarii cu ceara. “Stim ca atunci când aceasta este aplicata prea calda, sau pe o piele deshidratata, apar acele portiuni exfoliate care se inrosesc. Dupa care pielea devine sensibila la atingere, existând si riscul pigmentarii in situatia expunerii la soare”, explica specialista in terapii corporale.
Firele de par reapar mai greu
Daca in cazul epilarii cu ceara primele fire de par apar dupa 4, 5 zile, in cazul epilarii cu zahar, acestea apar dupa aproximativ 2-3 saptamâni, in functie de zona. Dupa epilare pielea se simte mult mai catifelata, nu ramâne lipicioasa. Dupa mai multe epilari, radacina firului de par se slabeste, iar firele de par devin mai subtiri si numarul lor scade. In ceea ce priveste costurile procedurii de epilare cu zahar, acestea sunt putin mai ridicate decât in cazul epilarii cu ceara. Pe termen lung, insa, reprezinta o investitie avantajoasa, deoarece intervalele la care se realizeaza epilarea cresc, ajungând chiar si la doua luni.
Scade riscul de arsura sau iritatii ale pielii
Pentru ca pasta de zahar este incalzita strict la o temperatura apropiata de temperatura corpului (37 °C), probabilitatea de arsura a pielii este exclusa. Clientii cu piele sensibila pot avea o roseata usoara, dar dureaza putin timp, deoarece dupa procedura se aplica o crema calmanta specifica. “Mai mult, epilarea cu zahar este o procedura mult mai igienica. Faptul ca pasta are o concentratie mare de zahar impiedica raspândirea bacteriilor. Dupa epilare, pasta utilizata este aruncata. In plus, se folosesc doar consumabile de unica folosinta”, lamureste specialistul in terapii corporale.
Epilarea cu zahar catifelează pielea
In timpul sedintei de epilat cu zahar se efectueaza si o exfoliere superficiala a pielii in timpul careia se indeparteaza particulele keratinizate (pielea uscata). Dupa epilare, pielea este moale si catifelata datorita faptului ca, in timpul epilatului, pielea se hidrateaza.