Epilare prin electroliza

Epilare prin electroliza

Epilare prin electroliza (electroepilare) este o metoda de indepartare a parului nedorit de pe fata sau de pe corp. 

Dispozitivele de electroliza moderne distrug centrul de crestere a parului prin procesele de termoliza sau electroliza. Pentru epilare prin electroliza se foloseste o sonda sterila si foarte fina.

Cum functioneaza

Se introduce in folicul o sonda in forma de ac foarte subtire din otel, care are rolul de a transmite curentul electric si de a distruge si indeparta firul de par. Desi acest procedeu distruge folicolul de par, este nevoie de mai multe sedinte, deoarece firul de par are un ciclu de crestere continuu.

Efecte secundare și riscuri 

In general nu exista efecte secundare permanente. Cu toate astea, procedura implica unele efecte secundare minore frecvente, cum ar fi o usoara roseata si inflamare ale pielii (depinde si de zona aplicata) , dar care sunt temporare.

Respectarea indicatiilor la domiciliu poate asigura o vindecare rapida a eventualelor neplaceri cauzate de aceasta tehnica. Foarte rar, pot aparea durere sau umflare, in functie de nivelul de sensibilitate a clientului si zonei aplicate. 

Alternative

In cazul in care, dintr-un motiv sau altul, nu poti sau nu doresti sa apelezi la epilare prin electroliza, o alternativa ideala ar fi epilarea definitiva cu laser dioda. Aceasta, spre deosebire de electroliza, poate sa trateze sute de fire de par in acelasi timp si poate sa fi folosita pentru orice tip de ten, dar mai putin pentru firele deschise. 

Mai multa informatie despre epilarea cu electroliza gasesti pe blogul nostru.

*Rezultatele pot varia in functie de organismul fiecaruia.