epilarea cu pasta de zahar
Epilare cu zahar

Epilarea cu pasta de zahar. Igiena si siguranta.

Epilarea cu pasta de zahar

Epilarea cu pasta de zahar a fost folosita prin vremuri stravechi de catre egipteni. Care era o metoda de epilare mult mai eficienta decat oricare alta. S-a constatat ca dupa epilare parul se diminueaza cu un procent mai mare decat in cazul epilarii cu ceara. Firul se subtiaza si nu mai creste la fel de tepos ca in cazul celorlalte metode de epilare. Iar in timp este diminuata problema cu care se confrunta o mare parte a femeilor: prezenta firelor de par crescute in piele.

Igiena si siguranta cu epilarea cu pasta de zahar

Pasta de zahar este un produs natural, contine zahar, apa si suc de lamaie. Este recomandata in cazul pielii sensibile. Este SINGURUL produs permis in cazul dermatitelor, psoriazisului cat si pentru persoanelor care sufera de varice. Deoarece se aplica la temperatura corpului si nu reprezinta niciun pericol pentru acestea.

Cel mai important aspect mi se pare insa faptul ca, daca in cazul epilarii cu ceara primele fire de par apar dupa 4 – 5 zile. Insa dupa epilarea cu zahar acestea apar dupa aproximativ 2-3 saptamani in functie de zona.  Se cunoaste faptul ca parul din zona axilei, mustatei, sprancenelor creste intr-un ritm mai rapid decat cel de pe picioare, brate si din zona inghinala.

Dupa epilarea cu pasta de zahar pielea se simte mult mai catifelata, nu ramane lipicioasa. Realizandu-se in acelasi timp o exfoliere blanda DOAR a celulelor moarte. Deoarece nu adera la celulele vii deoarece este hidrosolubila. Astfel nu apare situatia lezarii pielii ca in cazul epilarii cu ceara. Atunci cand aceasta este aplicata prea calda, sau pe o piele deshidratata, apar acele portiuni exfoliate care se inrosesc. Dupa care pielea devine sensibila la atingere, existand si riscul pigmentarii in situatia expunerii la soare.

In ceea ce priveste costurile procedurei de epilare cu pasta de zahar, acestea sunt putin mai ridicate decat in cazul epilarii cu ceara. Pe termen lung insa reprezinta o investitie avantajoasa deoarece intervalele la care se realizeaza epilarea cresc, ajungand chiar si la 2 luni. In ceea ce priveste durerea generata de epilarea cu zahar, acest aspect variaza mult in functie de gradul de pilozitate, cat si de tolerabilitatea personala a fiecaruia.

Personal recomand aceasta procedura! Datorita faptului ca este mult mai blanda cu pielea, asa cum am spus este recomandata inclusiv persoanelor cu probleme dermatologice. Aceasta ramane mult mai catifelata dupa epilare, inconvenientul firelor de par crescute in piele este eliminat.

_________________________________________________________________________________________

Sustinem o informare corectă, avand grija nu numai de tine dar si de pielea ta.

Astfel, daca respecti recomandarile noastre, pielea ta va fi in siguranta.

Cu drag SUGAR Beauty Studio!

?