mit sau adevar. despre exfoliere
Epilare cu ceara Epilare cu zahar

Exfolierea corpului. Mit sau adevar.

De multe ori auzim parerea unor specialisti despre pericolele asociate cu exfolierea corpului. Se presupune ca aceasta poate provoca leziuni la nivelul pielii si ca este necesar sa o excludeti din ingrijirea personala la domiciliu pentru a le evita. In acest articol vom incerca sa va raspundem la intrebari si sa va aducem o viziune mai clara asupra acestui subiect. 

Ce este defapt exfolierea?

Compozitia exfolianta contine particule mici, abrazive, in urma carora se hidrateaza pielea prin inlaturarea celulelor moarte. Aceste particule pot fi gasite sub forma de crema, gel sau ulei. Acestea actioneaza prin rostogolirea pe suprafata pielii, indepartand celulele keratinizate. Este efectul mecanic nociv pentru piele? Nu. Functia principala a pielii este una protectoare, iar in viata de zi cu zi nici macar nu o observam. Exfolierea difera pur si simplu printr-o actiune mai directa.

In ce cazuri traumatizam pielea?

Pielea ta poate avea de suferit daca particulele nu sunt foarte abrazive. Astfel de particule se gasesc de obicei in exfolianti din produse neprofesionale sau facute la domiciliu de catre client in sine. Ele zgarie pielea si astfel o predispune la deteriorare daca exfolierea nu este facuta corect. Este important sa aplicati produsul numai pe pielea umeda pentru o alunecare mai buna, in miscari circulare blande, cu o frecventa nu mai mare de doua ori pe saptamana.

Utilizarea prea frecventa poate cauza hiperkeratoza ca rezultat al reactiei protectoare a pielii. In plus, orice efect mecanic trebuie evitat in prezenta elementelor inflamatorii.

Exfoliantii mecanici prezinta o serie de avantaje in comparatie cu alte tipuri de exfoliani chimici printre care faptul ca exfolierea mecanica nu provoaca alergii sau alte reactii ale pielii si nu implica necesitatea protectii impotriva razelor UV dupa aplicare.

_____________________________________________________________________________________________________

Daca sunt respectate recomandarile noastre, pielea ta va fi în siguranta.

Sustinem o informare corecta, avand grija nu numai de tine, dar si de pielea ta!

Cu drag Beauty Sugar Studio!

?